Kaki Online kaki Online: ♥ Dialog Orang Tengah Bercouple ♥

jom terjah entry minggu Ini

Friday, 20 April 2012

♥ Dialog Orang Tengah Bercouple ♥


Dating Yang Pertama:

Farid: Awak... Lawanya awak pakai baju merah. Macam bunga roslah muka awak nie...
Fatin: Ish, mana ada... Hehe...
Farid: Betul ke apa... Awaklah menyeri hidup saya...
Fatin: Awak pun sama. Saya xboleh hidup tanpa awak...

Dating Yang Kedua:

Farid: Awak... Jom kita date kat tempat sunyi2 sikit. Privasi sikit...
Fatin: Erm, awak... Awak x takut ke mummy and daddy saya nampak kita berdua-duaan kat sini?
Farid: Bukan mereka nampak pun... Lagipun mereka kat tempat kerja kan?
Fatin: Oh. Betul juga kan...

Dating Yang Ketiga:

Fatin: Awak... bila awak nak kahwin dengan saya?
Farid: Ala, kita kenal2 lah dulu. Barulah kahwin. Lagipun, kita nie muda lagi kan...
Fatin: Yerlah... Saya takut awak cari lainlah...
Farid: Awak tue cantik macam bulan. Takkan saya nak tinggalkan awak... Saya janji saya akan setia kat awak sampai mati...

Dating Yang Keempat:

Fatin: Awak... janganlah pegang tangan saya...
Farid: Ala, takkan xboleh ke?
Fatin: Mana Boleh. Hurm... Nanti kawan mak saya nampak, susahlah.
Farid: Awak nie kolot... Takkan nak pegang tangan pun nak bising... Ish, mana ada orang nak nampak...
Fatin: Sampai hati awak cakap macam tue...
Farid: Ala, bucuk2... Janganlah merajuk ye...
Fatin: Hurm... Saya nak balik dululah...
Farid: Nak balik? Oklah, Saya hantar awak balik ye...

Selama 1 minggu Fatin x call Farid kerana merajuk dengan sikap Farid. Farid cuba menelefon Fatin tapi x angkat. Pada suatu hari Fatin pergi ke sebuah supermarket berhampiran dengan rumahnya. Tiba2, Fatin nampak Farid tengah berdua-duaan dengan gadis lain...

Fatin: Awak, siapa perempuan itu?
Farid: Kau siapa?
Gadis Yang Lain: Cik ini siapa?
Fatin: Saya girlfriend Farid...
Gadis Yang Lain: Apa???
Farid: Biar saya terangkan... Perempuan itu bukan girlfriend sayalah... saya xkenal dia...
Fatin: Apa? Sampai hati awak cakap macam nie... Awak janji macam2 kat saya... Tapi, awak mungkir janji. Dasar lelaki x guna!
Farid: Hei perempuan. Rimas dan bosan betul dengan perangai kau nie. Mulai saat ini, aku xnak ada apa-apa hubungan dengan kau... Pergi berambus sekarang...

Setelah mendengar kata-kata dari mulut Farid, Fatin terus beredar dari tempat itu dan dia sangat menyesal kerana berkenalan dengan Farid...

Wanita2 di luar sana, ambillah cerita ini sebagai pengajaran...
Janganlah mudah percaya kata2 manis dan janji lelaki...
Dirimu sangat berharga, jadi jagalah dengan sebaik-baiknya...
Lebih baik BERCINTA SELEPAS NIKAH... ♥
Itu Adalah TERBAIK...(^_^♥)...

Cerita Ini Hanya Rekaan Semata-Mata,
Yang Baik Dijadikan Nilai Murni,
Yang Buruk Dijadikan Pengajaran. (✿^_^✿)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

8 comments:

  1. tingalkan komen anda selepas baca okeyh :D

    ReplyDelete
  2. :) kesian....jgn mudah percaya dgn janji dan kata² manis

    ReplyDelete
  3. tht rite..=)..percya hanya pada lelaki yang betol2 pasti akan jdi suami kita jerk! =)

    ReplyDelete
  4. berakhir la sebuah kisah cinta bila lakim tu blah.hahahahaha

    ReplyDelete
  5. takut nyer nak bercinta lepas ni !!

    ReplyDelete
  6. mnunjukan yg kite kna slidik btul2 org yg kite syg tuh...
    btul kew die syg kite...
    =)

    ReplyDelete

 
Copyright © . All Right Reserved by Mohd Syawal