Kaki Online kaki Online: 20-Jul-2013

jom terjah entry minggu Ini

Saturday, 20 July 2013

need to be self-sufficient life


berdasarkan tajuk aku hari nie "need to be self-sufficient life" aku nak share lah macam mane life aku setiap hari bila bersama dengan ahli keluargaku. Cerita ini bukanlah untuk aibkan sesiapa tapi untuk dikongsi macam mane kisah dan perkara yang aku perlu lalui setiap hari apabila pulang ke rumah pada hujung minggu spend time with family.. Aku adalah abang sulung daripada 2 adik beradik aku pelajar Multimedia Collage Semester 4.. Itu mengenai aku kalau mengenai adik aku pula dia lepasan SPM dan sekarang tidak menyambung pengajian akibat tidak minat terhadap pelajaran so sekarang dia bekerja sebuah Restoran MCD dah hampir setahun.. Sekarang aku dah citer background aku now untuk story mengenai setiap hari dia nak pergi kerja pulak.. Aku baru balik minggu nie kerana untuk spend time with family tapi apabila tiap waktu dia nak pergi kerja seolah-olah ada gempa bumi melanda mana taknyer tiap hari bila nak kejutkan dia daripada bangun tidur sangat menyusahan sehinngakan kekadang hampir sejam dan lebih daripada itu hanya waktu itu membuang air liur dan masa untuk kejutkan dia. Dah la kejutkan susah nak bangun bila kejutkan jer memaki hamun langsung dia tak pernah fikir hati dan persaan orang ketika kejutkan dia setiap hari benda yang sama harus aku lalui ketika berada dirumah memekak jer yang aku dengar . Aku tak tahan sangat kalau maki dan buat benda bodoh pon tak akan selesaikan masalah tapi ini lah tiap hari kalau aku balik hujung minggu kena lalui sedangkan sebelum aku sambung pengajian ke Peringkat Diploma nie aku pon pernah kerja sambilan tak perlu pon memekak or memaki dan tahu itu kerja kau tiap hari pandai-pandailah kau fikir ibu dan ayah bukan maid kau senang jer kena memekak dekat rumah jiran semua dengar langsung tak malu aku harap kau sedarlah aku tak pernah pon berdendam sebab pertalian darah dengan aku cuma tolonglah faham hati dan persaan orang macam mane tambah pula bulan mulia nie sia-sia jer pahala puasa aku kalau nak fikirkan aku rasa lebih baik hidup seorang daripada kena tempuhi benda nie setiap hari arghhh aku harap korang tak ade lah sikap sedemikian..
 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Mohd Syawal